Списък продукти по марка Alimentis

Артишок на грил 2,5 кг
Пресен италиански артишок с дръжки в консерва от 2,5 килограма. Внимателно подбрани за осигуряване на най-добро качество, нарязани наполовина и гриловани на скара. Консервирани в масло, запазващи интензивния си чист аромат, типичен за Пулия, засилвайки характерния вкус на скара. Предложения: отличен за гарниране на пици и фокачи, за брускети и закуски. Подходящ за бюфет, без или леко подправено, също подходящ и за придружаване на месни или рибни ястия.
58,58 лв.
Артишок стил Rustica 2,4 кг
Сърца от артишок, подбрани измежду най-добрите продукти от региона Пулия. Тези цели и пресни артишоци са приготвени благодарение на битова рецепта, която им придава специфичния вкус и вид. Предложения: подходящи за предястия, при приготвяне на елегантни бюфети, гарнитура за месо и риба или приготвяне на салати и вкусни пици.
22,61 лв.
Белени домати MAXI RESA 2,550 кг
Белени домати MAXI RESA - 2,550 кг. Цели домати - белени и обработени. Перфектно узрели, в гъст сос - също приготвен с пресни домати. Идеален за пицарии, както и за обща готварска употреба. „MAXI RESA“ доматите са особено сладки и деликатни, направени с подбрани домати, свежи и гъсти, с по-тежко отцедено тегло, отлични за приготвяне на сосове и за висококачествени пици.
16,50 лв.
Белени домати Домати San Marzano 2,5 кг
Белени домати San Mazzano - 2,500 кг. Напълно обелени домати "Сан Марцано" от Агро Сарнезе Ночерино D.O.P., отглеждани в ограничена площ - провинциите Салерно, Неапол и Авелино. Tези домати са отглеждани при строга дисциплина, която осигурява контрол, който започва от семената, т.е. от разсада и продължава през методите на отглеждане и обработка, чак до лабораторни анализи, гарантиращи, че само номерирани и сертифицирани пакети достигат до пазара. Ценен домат с типично сладко-кисел вкус, идеален за макаронени изделия, пълнени тестени изделия, както и класическите месни ястия. Със сигурност е отлична комбинация с най-класическата италианска пица: Наполетана.
24,79 лв.
Боб Борлоти 2,6 кг
Висококачествен боб "Borlotti". Варен и готов за директна употреба. Предложения: за всички видове готвене, в салати и гарнитури.
14,80 лв.
Боб Борлоти 400 гр
Висококачествен боб "Borlotti". Варен и готов за директна употреба. Предложения: за всички видове готвене, в салати и гарнитури.
3,24 лв.
Бял Боб Канелини 400 гр
Варен боб "Cannellini" в саламура. Предложения: топли предястия, супи, салати и други ястия.
3,10 лв.
Готова смес за какаов мус 1 кг
Готова смес за какаов мус - 1 кг. Лесен, бърз и удобен вариант за приготвяне на перфектен десерт всеки път. Без нужда от термична обработка.
45,74 лв.
Готова смес за Панна котта 1,200 кг
Готова смес за панна котта в опаковка от 1,200 кг. Лесен, бърз и удобен вариант за приготвяне на перфектен десерт всеки път.
43,91 лв.
Готова смес за Семифредо с вкус на Нуга 1,500 кг
Готова смес за Семифредо с вкус на нуга в разфасовка от 1,5 кг. Лесен, бърз и удобен вариант за приготвяне на перфектен десерт всеки път. Без нужда от термична обработка.
58,08 лв.
Готова смес за сладкарски крем 1 кг
Готова смес за сладкарски крем в разфасовка от 1 кг. Лесен, бърз и удобен вариант за приготвяне на перфектен десерт всеки път. Без нужда от термична обработка.
40,75 лв.
Готова смес за Тирамису 1,200 кг
Готова смес за тирамису в разфасовка от 1,200 кг. Лесен, бърз и удобен вариант за приготвяне на перфектен десерт всеки път. Без нужда от термична обработка.
37,44 лв.
Гъби Манатарки, нарязани и мариновани 1 кг
Гъби манатарки - нарязани, мариновани и опаковани в плик от 1 кг. Тези гъби са внимателно подбрани, месести и хрупкави. Сотирани са с чесън и магданоз, което им придава превъзходен аромат. Предложения: Отлични за пици и сандвичи.
60,97 лв.
Доматен сос Помосуго 500 гр
Готов сос Маринара с домати и босилек. Основните му съставки – доматен пулп, босилек и свежи зеленчуци - правят този сос със специален вкус. Опаковката позволява продуктът да е свеж и произведен без консерванти.
4,81 лв.
Екстра пикантна салца Чили Калабрезе 950 гр
Чушките "Чили Калабрезе" са със сигурност най-известните от отглежданите в Италия и перфектно съчетават пикантния вкус и аромат. Възможно най-добрата комбинация, благодарение на която може да се насладите на вкуса без „изгаряне“ на вкусовите рецептори. Тези чили чушки, смляни и подправени с олио, образуват плътен сос с интензивен аромат, напомнящ на традиционните местни италиански рецепти. 
34,02 лв.
Зелени чушки Халапеньо, слайсирани - 2,9 кг
Зелени чили чушки Халапеньо, нарязани и консервирани в опаковка от 2,9 килограма. Халапеньо са малки чили чушки, изключително популярни в Мексиканската кухня, но добре разпознаваеми и по целия свят. Консумират се зелени, докато лютивият вкус не е развит напълно, но са изключително богати на аромати и вкусове.
15,70 лв.
Зеленчуков микс за салати и ориз 1,060 кг
Перфектният микс за италиански салати и ориз. Микс от напълно приготвени и попарени зеленчуци – чушки, моркови, нарязани маслини, гъби и бейби грах, консервирани във вода или олио.
14,83 лв.
Зеленчукови шишчета Тапас 370 гр
Шишчета от бейби зеленчуци - зелени и червени чушки, пълнени зелени маслини, бейби лук, корнишони, подбрани и ръчно нанизани, консервирани в оцет. Идеални за предястия или като елегантна гарнитура към плата.
6,38 лв.