Червено Вино Пино Неро IGT, Lamberti, Венето - 0,75 л
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Червено Вино Пино Неро IGT, Lamberti, Венето - 0,75 л

Сортове: 100% Пино Неро. Рубинен цвят с гранатови нюанси. Фин и проницателен букет с отличен аромат на касис и нотки на храсти и билки. Сух и добре балансиран вкус с елегантен послевкус на горски плодове и печени лешници, които се задържат в устата.

16,08 лв. (с данък) 13,40 лв. (без данък)
С вкл. данък

Всички снимки са илюстративни или представляват предложения за сервиране на готови ястия

local_shipping БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА В СОФИЯ ГРАД ЗА ПОРЪЧКИ НАД 50 ЛВ ПЛАЩАНЕ СЛЕД ПРЕГЛЕД ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ НА ДОСТАВКАТА

Сортове: 100% Пино неро.

Лозя: Селектирани парцели в Трентино и Венетто по протежението на долина Адидже (на средно 200 м надморска височина). Лозето се отглежда върху почва с добро изложение и алувиален произход - скалиста и добре дренирана, с придадена сводеста форма. Целта е получаване на малки добиви, като така всички богатства се концентрират в малък брой гроздове. 

Винификация: Добре узрялото грозде се бере през първите дни на септември. Винифицира се чрез традиционния метод за червено вино при контролирана температура с около десетдневна мацерация, по време на която се извършват по две източвания на ден. След като алкохолната ферментация завърши, следва малолактична, в края на която 80% от виното отлежава за 6 месеца в стоманени съдове, докато останалата част отлежава във френски бъчви. Това е последвано от усъвършенствано бутилиране.

Виното: Рубинен цвят с гранатови нюанси. Фин и проницателен букет с отличен аромат на касис и нотки на храсти и билки. Сух и добре балансиран вкус с елегантен послевкус на горски плодове и печени лешници, които се задържат в устата.

Оптимално съхранение: 1 до 2 години - съхранявано в бутилки, поставени в хоризонтално положение на хладно и тъмно място.

Препоръчва се с: Печено месо и барбекю, стекове, пикантни и пушени ястия.

Температура на сервиране: 16-18°С

180205
0.75 kg
8000160613081
Спецификация
Мярка
брой
Опаковка
бутилка
Темп. на съхранение
на сухо и хладно
Разфасовка
0,750 лит

Може да харесате също и