Подправки

Подправки

Качеството на Kotányi

Насладата е истинска, ако качеството е безупречно. От Kotányi повече от 100 години работят за това. И винаги се стремят да предложят  билки и подправки за Вашата трапеза с най-добро качество.

Как се отглеждат продуктите Kotányi

Правилният избор на най-подходящ сорт, климатът и почвите, комбинацията от опит и умения  - всеки детайл е от голямо значение за правилното и успешно отглеждане на подправките.

Доверие и проверка на качеството

Партньорите на Kotányi ги снабдяват със суровини с най-добро качество с постоянни параметри, които Kotányi непрекъснато проверяват чрез контролни проби.

Как се преработват продуктите Kotányi

След като се наберат, билките и подправките се обработват старателно преди внимателното им опаковане, за да се съхрани техния безценен аромат. Що се отнася до изсушаването, правилната температура и времето за сушене са от изключително значение. При нарязването, смилането и пресяването, Kotányi третират продуктите си с внимание, за да можете да се насладите на изключителен вкус и да усетите страстта още с първото отваряне на опаковката.  

Шафран нишки Kotanyi, 2 гр
46,49 лв.
(с данък)
Шафран нишки Kotanyi, 2 гр. Шафран с най-високо качество, уникален аромат  и тъмночервен цвят. При разтваряне цветът е наситено жълт . Подходящ за рибни ястия, морски дарове, ризото, паеля, пилаф, супи, сосове и сладкарски изделия. Потопете шафранът в течност (напр. вода, вино) и го оставете за 15 мин.
Бурбонска ванилия на шушулка Kotany, 1 бр
16,51 лв.
(с данък)
Бурбонска ванилия на шушулка Kotany, 1 бр. Натурална ванилова пръчица с най-високо качество и гарантиран произход от Мадагаскар. Добре ферментирала и безупречно съхранена, с многопластов аромат.  За висшето сладкарство и за ястия от пилешко месо и морски дарове.
Пушен червен пипер Kotanyi, буркан 175 гр
11,98 лв.
(с данък)
Пушен червен пипер Kotanyi, в буркан с дозатор 175 гр. Опушен по автентична технология на дъбови дърва, фино смлян,  придава уникална нотка на печени меса,  рибните ястия, супи, яхнии и различни пастети. Произведен в Испания.
Люти чушки Бърдсай Kotanyi, буркан 125 гр
20,59 лв.
(с данък)
Люти чушки Бърдсай Kotanyi, удобно опаковани в буркан с дозатор 125 гр. Тези малки червени люти чушки имат много интензивен, изгарящо- лютив вкус. Могат да се употребяват в най- различни ястия, сосове и гарнитури. Да се дозират внимателно.
Сковил: 70.000 - 90.000
Чили на нишки Kotanyi, буркан 45 гр
13,49 лв.
(с данък)
Чили на нишки Kotanyi, в удобна опаковка буркан с дозатор 45 гр. Идеални за декорация на коктейли с джин, бял ром, водка, лимонади, оранжада, също и на ястия с месо, супи и десерти. Преди да се сервират е добре да се накиснат във вода от по-рано.
Едро смлян лют пипер Kotanyi, буркан 149 гр
11,81 лв.
(с данък)
Едро смлян лют пипер Kotanyi, в удобна опаковка буркан с дозатор 149 гр. Лютите чушки имат интензивно лютив вкус (Сковил: около 10.000). Използват се в рибни и месни ястия, пилешко, паста, сосове, салати и супи, за да придадат пикантност според дозировката.
Цели чушки Пеперончини Kotanyi, буркaн 240 гр
32,12 лв.
(с данък)
Цели чушки Пеперончини Kotanyi, в професионална опаковка буркaн с дозатор 240 гр. Чили пеперончини има огнено-лютив вкус и специфичен аромат. Използва се като заместител на прясното чили. Оставят се за около 30 минути в топла течност и се изчакват да набъбнат. Чили пеперончини подхожда на всякакви месни и рибни ястия, както и на пасти, сосове, супи и салати с пикантен вкус.
Кайенски пипер Kotanyi, буркан 440 гр
23,64 лв.
(с данък)
Кайенски пипер Kotanyi, в професионална опаковка буркан с дозатор 440 гр. Кайенският пипер е фино смлян лют червен пипер,  с огнен вкус и типичен пиперлив аромат. Овкусява както топли, така и студени ястия, дозира се според   предпочитанията за лютивост.
Грил пипер Kotanyi, буркан 823 гр
32,45 лв.
(с данък)
Грил пипер Kotanyi, в професионална опаковка буркан с дозатор 823 гр. Грил Пипер е пикантен и ароматен микс с приятен привкус на червена чушка. Намажете месото обилно и оставете за кратко преди да го приготвите. Поради привлекателния му вид, Грил Пипер е подходящ и за декориране на ястията.
Грил пипер Дяволо Kotanyi, буркан 680 гр
31,63 лв.
(с данък)
Грил пипер Дяволо Kotanyi, в удобна опаковка от буркан с дозатор 680 гр. Пикантно-пиперлив микс, който придава лютивост на месни и рибни ястия. Намажете месото обилно преди да го приготвите и оставете да престои за известно време. Миксът е подходящ и за украса на ястията.
Микс Агнешко печено Kotanyi - буркан 283 гр
11,06 лв.
(с данък)
Микс Агнешко печено Kotany, в удобна опаковка буркан с дозатор 283 гр. Готовият микс за печено агнешко представлява специална комбинация от най-фини подправки, перфектни за печено агешко, агнешки котлети, както и пържоли. В смес от олио и масло (1:1) и готовата подправка (дозировката е по желание) агнешките котлети стават особено сочни.
Микс за ястия на уок Kotanyi, буркан 359 гр
15,22 лв.
(с данък)
Микс за ястия на уок Kotanyi, в буркан с дозатор 359 гр. Миксът съдържа типичните подправки за китайската кухня и е създаден специално за ястия на уок. Изпържете месо и зеленчуци на уок в малко фъстъчено масло и добавете 1– 2 с.л. от микса (за 500 g месо/ зеленчуци). По избор може да добавите соев сос или кашу към ястието.