Салами

Салами

Салам Милано
8,82 лв.
(с данък)
Италиански салам с голям диаметър и дължина. Саламът Милано наподобява много по вид и по вкус салам Унгарезе, но е подправен единствено със сол, пипер и чесън. Резултатът „оризово зърно”, типично за салам Милано, се получава от фино смляното месо, което във вътрешната си част е съставено от почти равни части сухо и мазно месо. Поради това повърхността на разреза/сечението на салам Милано се характеризира с безброй „конфети” - бели и червени. Периодът на узряване е един от най-дългите и варира между 3 и 9 месеца в зависимост от диаметъра на салама, като целта е да се постигне една добра хомогенност на сухата и мазната част.
Салам Унгарезе
8,82 лв.
(с данък)
Приготвен от чисто свинско месо с изключително фина структура. Яркочервен цвят и леко опушен аромат. СЪСТАВ:  свинско месо, сол, подправки. НЕ СЪДЪРЖА Глутен.
Салам Гран Магро
9,23 лв.
(с данък)
Луканков салам Гран Магро е с 30% по-малко мазнини в сравнение с традиционните салами. Приготвен е от селектирано свинско месо и е зрял минимум 60 дни. Не съдържа Лактоза и млечни протеини.
Салам Фелино Нобиле Джентиле
22,28 лв.
(с данък)
Салам Фелино е един от най-известните традиционни салами. Ще познаете този сух салам по неравната му форма. Обикновено за приготвянето на този деликатес са нужни около 3 месеца при същите климатични условия като популярния Prosciutto di Parma.
Пикантна Саламела Калабро Pedroni
15,02 лв.
(с данък)
Пикантна саламела Калабро, приготвена от едросмляно свинско месо, обогатено с подправки и лют пипер. Носи името си от района, за който е типична - Калабрия, както и използвания в производството и лют Калабрийски пипер.
Пикантна Саламела Калабро Pavoncelli
30,00 лв.
(с данък)
Пикантна саламела Калабро. Приготвена от едро смляно свинско месо, обогатено с подправки и лют пипер. Носи името си от района, за който е типична - Калабрия, както и използвания в производството и лют Калабрийски пипер.
Свински деликатес Ендуя Калабрезе
61,75 лв.
(с данък)
Ендуя е типичен калабрийски колбас, който се прави от свинско месо, висококачествена осолена сланина и пушен калабрийски пипер, който придава така специфичния аромат и вкус на този уникален колбас. Използва се за приготвянето на паста, пица, брускети и типични за Южна Италия ястия.