Трапезни полутвърди сирена

Трапезни полутвърди сирена

Пушена Скаморца
11,59 лв.
(с данък)
Полутвърдо трапезно пушено сирене Скаморца с тънка кора, което притежава изразен опушен вкус. Характеризира се с деликатно жълт цвят и гладка полутвърда структура.
Азиаго D.O.P.
7,65 лв.
(с данък)
Полутвърдо сирене Азиаго D.O.P. с произход от Алпийското плато Азиаго. Произвежда се от пастьоризирано краве мляко, бяло до сламеножълто на цвят - с маркирани, неправилни дупчици и тънка, еластична кора. Богата на ензими от живо мляко, тя има нежен, еластичен и приятен вкус с възхитителен аромат на краве мляко. 
Азиаго D.O.P. е типично сирене, произвеждано в района на долината по поречието на река По - до алпийските пасища на платото Азиаго и Трентино. Произходът на млякото, както и производството на сиренето е ограничено в четири италиански провинции: цялата област Виченца и Тренто и малка част от провинциите Падуа и Тревизо. 
Деликатният и свеж вкус на Азиаго D.O.P. се съчетава добре със свежи бели вина и розе, както и с охладени пенливи бели вина.
Проволоне (полумесец) 200 гр
7,26 лв.
(с данък)
Полутвърдо италианско трапезно сирене с наситен вкус. Автентичното италианско сирене “Проволоне” е плътно, независимо от възрастта си. С времето то се втвърдява. Може да се добавя към салати и други блюда или да бъде гарнирано само с круши, грозде, смокини, маслини и чушки.
Овче сирене Пекорино Романо D.O.P.
11,44 лв.
(с данък)
Овче сирене Пекорино Романо D.O.P. с бледожълт цвят и компактна, леко зърнеста структура. Изключително наситен вкус и аромат на овче мляко. Пекорино Романо е италианският лидер сред сирената за износ. Отлежало и aроматно, то може да бъде натурално или с типичната си черна обвивка. Има компактна консистенция с бял или жълтеникав цвят. В мириса му се чувства типичният аромат на овче мляко. Пекориното, отлежало 8 месеца, е с пикантен, интензивен и приятен вкус. Пекориното е отлична добавка към салати, сосове и различни видове паста. Пекорино Романо се произвежда в Сардиния, спазвайки се многовековна традиция. Получило е сертификат по стандарта D.O.P. (наименование със защитен произход) и по право то е едно от най-авторитетните сирена в италианската традиция.
Проволоне Долче 1 кг
7,56 лв.
(с данък)
Полутвърдо италианско трапезно сирене с нежен вкус. Автентичното италианско сирене “Проволоне” е плътно, независимо от възрастта си. С времето то се втвърдява. Може да се добавя към салати и други блюда или да бъде гарнирано само с круши, грозде, смокини, маслини и чушки.